Ajustarea farurilor: semnificație și caracteristici ale procedurii

Ajustarea farurilor: semnificație și caracteristici ale procedurii

O parte importantă a siguranței generale în trafic este reprezentată de farurile corect reglate ale automobilului. O iluminare corectă nu doar contribuie la o conducere confortabilă în timpul nopții și la crepuscul, dar și previne lumina puternică neplăcută în ochii șoferilor care vin din sens opus, ceea ce îmbunătățește vizibilitatea și reduce riscul de accidente rutiere. Să analizăm de ce este atât de importantă reglarea corectă a farurilor, cum să o efectuăm și cu ce periodicitate.

De ce sunt importante farurile corect reglate?

Reglarea este necesară pentru ca direcția luminii să nu deranjeze ceilalți participanți la trafic și să permită șoferului să vadă drumul și împrejurimile.

Scopul principal al reglării corecte este siguranța pe drum. Șoferii orbiti de luminile setate prea sus pot pierde controlul asupra vehiculului lor, ceea ce poate duce la consecințe grave. În cazul opus, cu faruri calibrate prea jos, vizibilitatea este redusă, ceea ce reprezintă, de asemenea, un pericol pentru toți participanții la trafic. În final, reglarea incorectă pe înălțime, inclusiv a luminii scurte și lungi, nu doar că scade eficiența vehiculului condus, dar poate deveni cauza unor accidente rutiere.

Procesul de reglare

Multe automobile moderne au capacitatea de a ajusta luminile automat. Altele necesită ajustare manuală. În general, procesul de reglare nu este complicat și, în principiu, poate fi efectuat acasă. Este important să utilizați o suprafață plană și să aveți o distanță de cel puțin 10 metri față de un zid vertical cu o înălțime de cel puțin 2,5 metri, pe care se proiectează fluxul de lumină. În acest timp, este necesar să monitorizați atent aparatele de iluminat și să ajustați luminile astfel încât ambele faruri să proiecteze în aceeași plan orizontal și direct în fața vehiculului. În acest timp, presiunea pneurilor trebuie să fie corectă, iar suspensia trebuie să fie funcțională.

Reglarea trebuie făcută cu un rezervor plin. În primul rând, trebuie să vă apropiați cât mai mult de perete și să aplicați o linie verticală cu bandă adezivă sau cretă, care să marcheze axa centrală a mașinii. Apoi, trebuie să vă îndepărtați de mașină, fără a schimba poziția volanului.

Dupa, trebuie să aflați distanța de la asfalt la lampă folosind un metru și de la centrul mașinii la lampă. Apoi, trebuie să vă întoarceți la perete și să marcați o linie verticală la 5 cm sub primul parametru și să repetați marcajul de la far până la centrul mașinii. Apoi, farurile sunt pornite, iar linia de lumină trebuie să se alinieze cu linia marcată pe perete, iar în plan orizontal, fascicul de lumină trebuie să coincidă cu marcajul de la distanța dintre far și centrul mașinii. În cazul unui decalaj, trebuie făcute ajustări.

De obicei, reglarea farurilor se face cu ajutorul șuruburilor încorporate sau a mecanismelor de reglare, care permit deplasarea fluxului de lumină în sus și în jos, precum și pe orizontală. Cu toate acestea, reglarea rapidă și precisă a farurilor poate fi realizată și într-un service auto în timpul oricărei vizite la meșter.

Motivul reglării farurilor

Se recomandă efectuarea reglării farurilor după anumite modificări. Prima situație este înlocuirea becurilor. Dacă ați schimbat becurile, poate fi necesară o corectare pentru a vă asigura că noile becuri iluminează corect drumul.

A doua situație recomandată este după repararea automobilului: Orice lucrare legată de partea frontală a mașinii poate afecta reglarea farurilor, așa că reglarea în acest caz va fi, de asemenea, utilă.

A treia situație este la modificarea încărcăturii în portbagaj. Dacă transportați o încărcătură grea și partea din spate a mașinii dumneavoastră coboară, acest lucru poate cauza o deviere a unghiului de răspândire a luminii de la optim.

A patra ocazie pentru reglarea farurilor este instalarea unor anvelope cu profil mai mic sau mai mare și modificarea garda la sol a mașinii. Și desigur, a cincea circumstanță - care necesită atenție la reglaje - sunt diversele tipuri de accidente rutiere.

Concluzionând, trebuie subliniat faptul că reglarea farurilor auto este atât o chestiune de confort la volan, cât și o componentă importantă a siguranței în trafic. Respectarea cu atenție a recomandărilor producătorului și verificarea periodică vă vor permite să rămâneți în siguranță și să reduceți riscul de accidente rutiere.

Ajustarea farurilor

Ajustarea farurilor la autoservice Master LUX

Specialiștii service-urilor auto Master LUX din Chișinău efectuează reglarea farurilor pentru toate tipurile de autovehicule pe un stand special - echipament modern de proveniență coreeană. Puține service-uri auto din Moldova se pot lăuda cu așa ceva. Desigur, mecanicii cu experiență și cu instrumente specializate vor efectua reglajul cu precizie garantată. Timpul necesar pentru reglarea farurilor pe stand este de aproximativ 20 de minute. Prețul serviciului depinde de tipul de autovehicul. Dacă este necesar, puteți achiziționa și înlocui becurile imediat, la fața locului, în magazinul Master LUX.


Când trebuie să curățați injectoarele: aspecte importante și recomandări

18.07.2024

Când trebuie să curățați injectoarele: aspecte importante și recomandări

Injectoarele joacă un rol important în funcționarea motorului oricărei mașini, fie că este pe benzină sau diesel. Ele sunt responsabile pentru furnizarea combustibilului în camerele de ardere, asigurând distribuția uniformă și precisă a acestuia. Cu timpul, ele se pot murdări, ceea ce afectează negativ funcționarea motorului și starea generală a mașinii. În acest articol, vom analiza când și de ce trebuie curățate aceste componente, precum și ce influențează frecvența acestei proceduri. Semnele necesității curățării injectoarelor Curățarea injectoarelor este una dintre măsurile preventive pe care nu trebuie să le ignorați. Există câteva semne care indică necesitatea efectuării acestei proceduri: 1. Probleme la pornirea motorului: Dacă motorul pornește cu dificultate sau necesită mai multe încercări, acest lucru poate indica murdărirea injectoarelor. 2. Funcționare instabilă la ralanti: Motorul poate funcționa neuniform, să „tușească” sau chiar să se oprească. 3. Consum crescut de combustibil: Injectoarele înfundate pot duce la creșterea consumului de benzină sau m

Hernie la roată: ce să faci? Sfaturi de la expert

22.05.2024

Hernie la roată: ce să faci? Sfaturi de la expert

Așa-numita hernie la roată este o umflătură pe suprafața laterală, care apare din cauza deteriorării structurii interne a acesteia. Ea poate apărea în urma unui impact, suprasarcini, defecte de fabricație sau utilizare necorespunzătoare. Această umflătură reprezintă o problemă serioasă pentru siguranța rutieră și necesită atenție imediată. În acest articol vom examina ce să faci dacă apare o astfel de umflătură pe roată. Cauzele apariției Lovirea bordurilor (în special la viteză), a unei gropi adânci sau a unui alt obiect ascuțit poate deteriora carcasa sau partea laterală a anvelopei, ducând la apariția unei umflături. Transportul încărcăturilor grele, care depășesc sarcina admisă pentru anvelopă, crește riscul apariției herniei. Presiunea insuficientă sau excesivă poate deteriora structura anvelopei. Uneori, herniile pot apărea din cauza unui defect de fabricație. În timp, cauciucul își pierde proprietățile, făcând anvelopele mai vulnerabile la deteriorări. Tipuri de hernii Umflătura laterală. Aceasta este o umflătură pe suprafața laterală. Principalele ca

Ghidul complet pentru verificarea unei mașini înainte de achiziție: cum să eviți problemele

05.04.2024

Ghidul complet pentru verificarea unei mașini înainte de achiziție: cum să eviți problemele

Achiziționarea unei mașini în Moldova este un pas care necesită o abordare atentă. Este deosebit de important să fii precaut atunci când este vorba de mașinile (second-hand). Vânzătorul va lăuda întotdeauna marfa sa. Nu vă puteți baza doar pe aspectul exterior al mașinii. Verificarea mașinii înainte de cumpărare vă poate economisi multe probleme și bani în viitor. În acest articol, vom examina pașii și aspectele de bază ale testării unui automobil, care vă vor ajuta să faceți o alegere corectă Istoria și documentația Înainte de a începe chiar și inspecția mașinii, asigurați-vă că aveți acces la toată documentația relevantă. Aceasta include certificat de înmatriculare a mașinii, cartea de service, istoricul de service și rapoartele de accidente (dacă există). Verificați ca numărul VIN (numărul șasiului) de pe documente să coincidă cu cel de pe mașină. Verificarea istoricului și a numărului VIN Nu uitați să consultați istoricul mașinii folosind serviciile specializate. Acest lucru vă va ajuta să identificați orice probleme grave, precum și să aflați dacă

Schimbarea uleiului în cutia de viteze manuală și automată

28.02.2024

Schimbarea uleiului în cutia de viteze manuală și automată

Schimbarea uleiului în cutia de viteze manuală și automată este o procedură importantă în întreținerea oricărui autovehicul. Acest proces nu doar prelungește durata de viață a mașinii, ci și asigură funcționarea sa fără probleme și schimbarea lină a treptelor de viteză. Procedura poate varia în funcție de modelul și marca mașinii, de aceea este important să urmați recomandările din manualul de utilizare sau să consultați specialiști cu experiență în lucrul cu tipul specific a cutiei de viteze. Procedura include mai multe etape cheie. Golirea uleiului uzat În primul rând, este necesar să ridicați mașina pe un elevator sau să folosiți dispozitive de susținere pentru a crea acces la unitatea de transmisie. Apoi, se face golirea uleiului vechi, care este contaminat cu particule metalice, oxidare și alte impurități care afectează negativ funcționarea cutiei de viteze. Schimbarea filtrului de ulei După golire, urmează să schimbați filtrul de ulei, dacă există unul. Acest lucru este important pentru menținerea curățeniei uleiului nou și prevenirea re-contaminării cutiei de vite

Întreținerea planificată a vehiculului: tipuri și periodicitate

21.02.2024

Întreținerea planificată a vehiculului: tipuri și periodicitate

Întreținerea tehnică planificată (ÎT) este o parte integrantă a îngrijirii automobilului dvs., ajutând la menținerea acestuia într-o stare de funcționare optimă și prelungind durata sa de viață. O îndeplinire eficientă a ÎT-ului ajută la evitarea defecțiunilor neprevăzute și reduce probabilitatea apariției problemelor grave în viitor. În acest articol, vom examina diferitele tipuri de întreținere planificată a vehiculului și periodicitatea recomandată pentru efectuarea acestora. ÎT-ul planificat conform regulamentului producătorului Producătorii de automobile furnizează regulamente privind întreținerea tehnică, în care se indică frecvența efectuării ÎT-ului în funcție de kilometrajul vehiculului sau de timpul de exploatare. De obicei, acestea sunt împărțite în ÎT-1, ÎT-2, ÎT-3 și așa mai departe. De exemplu, ÎT-1 poate fi planificat la o distanță parcursă de 10.000 de kilometri sau după 6 luni de exploatare, ÎT-2 la 20.000 de kilometri sau după 12 luni, și așa mai departe. În cadrul acestor ÎT-u

Întreținerea zilnică a mașinii - cheia longevității

14.12.2023

Întreținerea zilnică a mașinii - cheia longevității

Mașina este nu doar un mijloc de transport, ci și o investiție care necesită îngrijire regulată. Întreținerea zilnică (în special în timpul iernii) este o parte indispensabilă a grijei pentru vehiculul dvs. În acest articol vom explora de ce este atât de important să acordați atenție întreținerii zilnice a mașinii și ce măsuri specifice ar trebui luate. Uleiul și filtrele: inima motorului Unul dintre aspectele cheie ale întreținerii zilnice este verificarea regulată a nivelului de ulei și înlocuirea filtrului de ulei. Uleiul este "sângele" motorului, asigurându-i lubrifierea și răcirea. Schimbările regulate de ulei și filtre mențin funcționarea eficientă a motorului, extind durata sa de viață și reduc riscul de defecțiuni. Schimbare filtre si ulei Sistemul de frânare: siguranța pe primul loc Frânele sunt unul dintre cele mai importante sisteme dintr-o mașină. Verificarea periodică a placuțelor de frână, a discelor și a lichidului de frână asigură siguranța șoferului și a pasagerilor. Acest proces ajută, de asemenea, la pre

Cum să pregătiți un motor diesel pentru iarnă

14.11.2023

Cum să pregătiți un motor diesel pentru iarnă

În debutul sezonului rece, atenția acordată pregătirii mașinii pentru condițiile de iarnă este esențială. Proprietarii de mașini diesel trebuie să acorde o atenție specială acestui proces, deoarece motoarele diesel sunt mai sensibile la temperaturile scăzute și necesită o pregătire adecvată. Asigurarea unei pregătiri corecte a unui motor diesel pentru temperaturile de îngheț garantează funcționarea fără probleme a mașinii în orice condiții meteorologice și, de asemenea, poate prelungi durata de viață a tuturor sistemelor vehiculului. Haideți să vedem câțiva pași esențiali pentru pregătirea motorului diesel pentru vremea rece. Schimbarea uleiului de motor și a filtrului de ulei Unul dintre primii pași în pregătirea motorului diesel pentru iarnă este schimbarea uleiului și a filtrului de ulei. Uleiul de motor destinat motoarelor diesel este formulat cu caracteristici speciale care țin cont de cerințele specifice de funcționare ale acestui tip de motor. Acesta conține adesea aditivi specializați pentru a îmbunătăți rezistența la temperaturi ridicate și pentru a combate oxidarea, aspecte deosebit

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46