Ajustarea farurilor: semnificație și caracteristici ale procedurii

Ajustarea farurilor: semnificație și caracteristici ale procedurii

O parte importantă a siguranței generale în trafic este reprezentată de farurile corect reglate ale automobilului. O iluminare corectă nu doar contribuie la o conducere confortabilă în timpul nopții și la crepuscul, dar și previne lumina puternică neplăcută în ochii șoferilor care vin din sens opus, ceea ce îmbunătățește vizibilitatea și reduce riscul de accidente rutiere. Să analizăm de ce este atât de importantă reglarea corectă a farurilor, cum să o efectuăm și cu ce periodicitate.

De ce sunt importante farurile corect reglate?

Reglarea este necesară pentru ca direcția luminii să nu deranjeze ceilalți participanți la trafic și să permită șoferului să vadă drumul și împrejurimile.

Scopul principal al reglării corecte este siguranța pe drum. Șoferii orbiti de luminile setate prea sus pot pierde controlul asupra vehiculului lor, ceea ce poate duce la consecințe grave. În cazul opus, cu faruri calibrate prea jos, vizibilitatea este redusă, ceea ce reprezintă, de asemenea, un pericol pentru toți participanții la trafic. În final, reglarea incorectă pe înălțime, inclusiv a luminii scurte și lungi, nu doar că scade eficiența vehiculului condus, dar poate deveni cauza unor accidente rutiere.

Procesul de reglare

Multe automobile moderne au capacitatea de a ajusta luminile automat. Altele necesită ajustare manuală. În general, procesul de reglare nu este complicat și, în principiu, poate fi efectuat acasă. Este important să utilizați o suprafață plană și să aveți o distanță de cel puțin 10 metri față de un zid vertical cu o înălțime de cel puțin 2,5 metri, pe care se proiectează fluxul de lumină. În acest timp, este necesar să monitorizați atent aparatele de iluminat și să ajustați luminile astfel încât ambele faruri să proiecteze în aceeași plan orizontal și direct în fața vehiculului. În acest timp, presiunea pneurilor trebuie să fie corectă, iar suspensia trebuie să fie funcțională.

Reglarea trebuie făcută cu un rezervor plin. În primul rând, trebuie să vă apropiați cât mai mult de perete și să aplicați o linie verticală cu bandă adezivă sau cretă, care să marcheze axa centrală a mașinii. Apoi, trebuie să vă îndepărtați de mașină, fără a schimba poziția volanului.

Dupa, trebuie să aflați distanța de la asfalt la lampă folosind un metru și de la centrul mașinii la lampă. Apoi, trebuie să vă întoarceți la perete și să marcați o linie verticală la 5 cm sub primul parametru și să repetați marcajul de la far până la centrul mașinii. Apoi, farurile sunt pornite, iar linia de lumină trebuie să se alinieze cu linia marcată pe perete, iar în plan orizontal, fascicul de lumină trebuie să coincidă cu marcajul de la distanța dintre far și centrul mașinii. În cazul unui decalaj, trebuie făcute ajustări.

De obicei, reglarea farurilor se face cu ajutorul șuruburilor încorporate sau a mecanismelor de reglare, care permit deplasarea fluxului de lumină în sus și în jos, precum și pe orizontală. Cu toate acestea, reglarea rapidă și precisă a farurilor poate fi realizată și într-un service auto în timpul oricărei vizite la meșter.

Motivul reglării farurilor

Se recomandă efectuarea reglării farurilor după anumite modificări. Prima situație este înlocuirea becurilor. Dacă ați schimbat becurile, poate fi necesară o corectare pentru a vă asigura că noile becuri iluminează corect drumul.

A doua situație recomandată este după repararea automobilului: Orice lucrare legată de partea frontală a mașinii poate afecta reglarea farurilor, așa că reglarea în acest caz va fi, de asemenea, utilă.

A treia situație este la modificarea încărcăturii în portbagaj. Dacă transportați o încărcătură grea și partea din spate a mașinii dumneavoastră coboară, acest lucru poate cauza o deviere a unghiului de răspândire a luminii de la optim.

A patra ocazie pentru reglarea farurilor este instalarea unor anvelope cu profil mai mic sau mai mare și modificarea garda la sol a mașinii. Și desigur, a cincea circumstanță - care necesită atenție la reglaje - sunt diversele tipuri de accidente rutiere.

Concluzionând, trebuie subliniat faptul că reglarea farurilor auto este atât o chestiune de confort la volan, cât și o componentă importantă a siguranței în trafic. Respectarea cu atenție a recomandărilor producătorului și verificarea periodică vă vor permite să rămâneți în siguranță și să reduceți riscul de accidente rutiere.

Ajustarea farurilor la autoservice Master LUX

Specialiștii service-urilor auto Master LUX din Chișinău efectuează reglarea farurilor pentru toate tipurile de autovehicule pe un stand special - echipament modern de proveniență coreeană. Puține service-uri auto din Moldova se pot lăuda cu așa ceva. Desigur, mecanicii cu experiență și cu instrumente specializate vor efectua reglajul cu precizie garantată. Timpul necesar pentru reglarea farurilor pe stand este de aproximativ 20 de minute. Prețul serviciului depinde de tipul de autovehicul. Dacă este necesar, puteți achiziționa și înlocui becurile imediat, la fața locului, în magazinul Master LUX.


Întreținerea zilnică a mașinii - cheia longevității

14.12.2023

Întreținerea zilnică a mașinii - cheia longevității

Mașina este nu doar un mijloc de transport, ci și o investiție care necesită îngrijire regulată. Întreținerea zilnică (în special în timpul iernii) este o parte indispensabilă a grijei pentru vehiculul dvs. În acest articol vom explora de ce este atât de important să acordați atenție întreținerii zilnice a mașinii și ce măsuri specifice ar trebui luate. Uleiul și filtrele: inima motorului Unul dintre aspectele cheie ale întreținerii zilnice este verificarea regulată a nivelului de ulei și înlocuirea filtrului de ulei. Uleiul este "sângele" motorului, asigurându-i lubrifierea și răcirea. Schimbările regulate de ulei și filtre mențin funcționarea eficientă a motorului, extind durata sa de viață și reduc riscul de defecțiuni. Sistemul de frânare: siguranța pe primul loc Frânele sunt unul dintre cele mai importante sisteme dintr-o mașină. Verificarea periodică a placuțelor de frână, a discelor și a lichidului de frână asigură siguranța șoferului și a pasagerilor. Acest proces ajută, de asemenea, la prevenirea uzurii și la îmbu

Cum să pregătiți un motor diesel pentru iarnă

14.11.2023

Cum să pregătiți un motor diesel pentru iarnă

În debutul sezonului rece, atenția acordată pregătirii mașinii pentru condițiile de iarnă este esențială. Proprietarii de mașini diesel trebuie să acorde o atenție specială acestui proces, deoarece motoarele diesel sunt mai sensibile la temperaturile scăzute și necesită o pregătire adecvată. Asigurarea unei pregătiri corecte a unui motor diesel pentru temperaturile de îngheț garantează funcționarea fără probleme a mașinii în orice condiții meteorologice și, de asemenea, poate prelungi durata de viață a tuturor sistemelor vehiculului. Haideți să vedem câțiva pași esențiali pentru pregătirea motorului diesel pentru vremea rece. Schimbarea uleiului de motor și a filtrului de ulei Unul dintre primii pași în pregătirea motorului diesel pentru iarnă este schimbarea uleiului și a filtrului de ulei. Uleiul de motor destinat motoarelor diesel este formulat cu caracteristici speciale care țin cont de cerințele specifice de funcționare ale acestui tip de motor. Acesta conține adesea aditivi specializați pentru a îmbunătăți rezistența la temperaturi ridicate și pentru a combate oxidarea, aspecte deosebit

Cum să alegi uleiul de motor și filtrele potrivite pentru automobilul dvs.?

13.10.2023

Cum să alegi uleiul de motor și filtrele potrivite pentru automobilul dvs.?

Alegerea incorectă a uleiurilor și filtrelor de motor pentru automobil poate duce la probleme grave cu motorul și alte sisteme ale vehiculului. Să vedem cum să alegem uleiul și filtrele potrivite.   1. Verificați manualul de utilizare: Începeți prin a citi manualul de utilizare al vehiculului. Acesta oferă recomandările producătorului pentru tipul și vâscozitatea uleiului, precum și tipul și dimensiunea filtrelor care sunt cele mai potrivite pentru mașina dvs.   2. Aflați cerințele de ulei: este important să luați în considerare cerințele de ulei ale producătorului vehiculului. Aceasta poate include parametri precum vâscozitatea, clasificările API (Institutul American de Petrol) și ACEA (Association des Constructeurs Européens d'Automobiles) și aprobarea producătorului de vehicule, dacă există.   3. Selectați vâscozitatea corectă: Vâscozitatea uleiului depinde de condițiile climatice și de funcționare. În climatele reci se recomandă un ulei mai subțire, iar în climatele calde se recomandă un ulei mai gros. Manualul proprietarului vă oferă de obicei recoma

Metode moderne de diagnosticare auto

29.09.2023

Metode moderne de diagnosticare auto

Cu dezvoltarea tehnologiei, mașinile devin din ce în ce mai complexe și mai performante. Odată cu aceasta, se dezvoltă și metodele de diagnosticare, altfel nu va fi posibil să se identifice defecțiunile și să se prevină posibilele avarii ale autovehiculului. Diagnosticarea computerizata a automobilului Diagnosticarea computerizată a autovehiculului este una dintre principalele metode moderne. Aceasta permite rezolvarea multor probleme, asigurând o evaluare precisă și operativă a stării tuturor componentelor și sistemelor cheie. De exemplu, specialiștii de la Master LUX pot verifica starea motorului, grupului pistoane, sistemului de distribuție a gazelor, sistemului de injecție, sistemului de evacuare a gazelor arse, catalizatorului, sistemului de răcire și alte componente și sub-sisteme. Fac diagnoza masina. Acest lucru se realizează cu ajutorul complexelor specializate "TEXA IDC 4" și "Magneti Marelli" produse în Italia. Astfel, diagnosticarea computerizata a automobilului joacă un rol critic, permițând reacții rapide la orice defecte și prevenirea potențialelor avarii. Cu toate acestea, dezvoltar

Schimbarea uleiului: bune practici și mituri comune

23.08.2023

Schimbarea uleiului: bune practici și mituri comune

Schimbarea regulată a uleiului de motor este una dintre cele mai importante proceduri pentru a vă menține vehiculul sănătos și de lungă durată. Cu toate acestea, există multe mituri și neînțelegeri în jurul acestei operațiuni simple și necesare. Să dezvăluim cele mai comune concepții greșite și să aflăm despre cele mai bune practici pentru schimbarea uleiului. Se efectueaza si schimbare ulei cutie automat.   Mitul №1: Uleiul trebuie schimbat la fiecare 5000 km Acest mit era relevant cu mulți ani în urmă, când mașinile și uleiurile erau mai puțin avansate. Uleiurile de motor moderne și tehnologia motorului permit intervale semnificativ extinse de schimbare a uleiului. Producătorii de mașini recomandă în general o schimbare a uleiului la fiecare 8.000 până la 16.000 km, în funcție de condițiile de funcționare. Unele tipuri de uleiuri moderne, de înaltă tehnologie, sunt gata să funcționeze mult mai mult.   Mitul №2: Adăugarea de ulei nou la uleiul vechi este o practică normală Adăugarea de ulei nou la uleiul vechi nu rezolvă problema uzurii și contaminării uleiulu

Autoexpert povestește: cum se schimbă uleiul din motor

24.07.2023

Autoexpert povestește: cum se schimbă uleiul din motor

Schimbarea regulată a uleiului din mașină este una dintre cele mai importante proceduri de întreținere a mașinii. Schimbarea uleiului nu numai că prelungește durata de viață a motorului, dar asigură și funcționarea optimă a acestuia, ceea ce ajută la economisirea combustibilului și la reducerea riscului de avarii grave. Pentru a efectua această procedură corect și în siguranță, trebuie urmate anumite recomandări. În acest articol vă vom spune cum să schimbați corect uleiul din motor. Alegerea uleiului și a filtrului Unul dintre punctele cheie la schimbarea uleiului este alegerea uleiului și a filtrului de ulei potrivit. Consultați manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastră pentru recomandările producătorului privind vâscozitatea și tipul de ulei. Selectați un ulei cu un grad de calitate adecvat care îndeplinește standardele API sau ACEA. Alegeți, de asemenea, un filtru de ulei de calitate, potrivit pentru vehiculul dvs. Pregătirea Înainte de a începe o schimbare a uleiului, există o serie de pași pregătitori care trebuie finalizați. Motorul trebuie să fie rece. Cel mai bine est

Impactul condițiilor meteorologice asupra performanței bateriei auto: provocări și soluții

20.06.2023

Impactul condițiilor meteorologice asupra performanței bateriei auto: provocări și soluții

Condițiile meteorologice pot avea un impact semnificativ asupra performanței și longevității bateriilor auto. Iată câteva dintre provocările cu care vă puteți confrunta și soluțiile posibile. Temperaturi scăzute În regiunile cu temperaturi extrem de scăzute, bateriile își pot pierde capacitatea, ceea ce duce la pornirea proastă sau la inoperarea completă a motorului. În acest caz, ar trebui să acordați atenție bateriilor cu rezistență ridicată la frig sau sistemelor de încălzire a bateriilor care ajută la menținerea temperaturii optime. Funcționarea bateriei la temperaturi scăzute va fi fără probleme dacă parcați mașina într-un loc cald sau utilizați un încălzitor de motor înainte de a porni. Temperaturi mari Bateriile se pot supraîncălzi la temperaturi ridicate, ceea ce le reduce, de asemenea, capacitatea și durata de viață. În astfel de cazuri, instalarea unui sistem de răcire pentru baterie va ajuta la menținerea temperaturii optime de funcționare. De asemenea, ar trebui să evitați parcarea mașinii în lumina directă a soarelui și să utilizați ecrane s

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46