Tuturor ne este bine cunoscută situația în care în diminețile de iarnă înlăturarea stratului de gheață de pe parbrizul mașinii ne fură o grămadă de timp. În special atunci când nici nu dispunem de prea mult timp. Master Lux cunoaște o metodă eficientă, care va ajuta la prevenirea depunerii de gheață pe parbrizul mașinii.
Curățarea mecanică
Cea mai grea metodă – este curățarea mecanică cu ajutorul racletei. Înainte de a începe să radeți gheața, mai întâi de toate ar fi mai bine să înlăturați zăpada cu o perie, în acest caz geamurile se vor încălzi mai repede, iar de curățat va fi mult mai ușor. Important: folosiți doar perii speciale și raclete pentru curățarea gheții – ele sunt mai moi și nu vă vor deteriora geamurile. Raclați geamul doar într-o singură direcție. Evitați mișcările haotice ”înainte-înapoi”: cristalele de gheață, particulele de nisip și murdărie vă vor îngreuna situația. Începeţi să curăţaţi geamurile laterale, în timp ce parbrizul mașinii se va încălzi.
Reacția chimică
Există o mulțime de soluții speciale pentru înlăturarea gheții și zăpezii de pe geamuri cunoscute sub denumirea de soluții de dezghețare. Puteți găsi un sortiment larg de soluții de dezghețare în reprezentanțele societății comerciale Master Lux. Puteți opta pentru o variantă de buget și să alegeți soluția ”Snezhinka”. Doar că în compoziția acestei soluții intră metanolul, care este destul de dăunător. Sau puteți achiziționa soluția de dezghețare marca Eurol care nu conține metanol, fabricată în Olanda în canistre de 2 și de 5 litri.
În niciun caz nu turnați apă fierbinte peste parbrizul mașinii! În cel mai bun caz se vor forma crăpături mici atât în parbriz, cât și pe izolatoarele și vopseaua caroseriei. Iar în cel mai rău caz – sticla pur și simplu se va sparge.
Profilaxia
Aerisiți mașina înainte de a o pune la parcare pe mai mult timp. În dependență de temperatura de afară cu 5-10 minute, înainte de a opri motorul, deconectați încălzitorul, dar ventilarea păstrați-o. Iar după ce ați coborât deschideți ușile ca automobilul să se răcorească. Astfel veți evita diferența de temperatură în salon și afară și veți preveni transpirarea geamurilor. Iar pe geamurile reci, zăpada nu se va topi și, prin urmare, dimineața nu veți mai găsi pojghițe de gheață pe parbriz.
Înainte de posibilul îngheț este necesar de prelucrat geamurile cu soluție anti-transpirație. Apa va aluneca mai ușor, iar pojghița de gheață nu se va pune pe toată suprafața, dar va fi formată din picături separate, care vor fi mai ușor de înlăturat. De asemenea puteți achiziționa soluția anti-transpirație în centrele comerciale Master Lux.
Drum bun și conduceți cu grijă!