Temperaturile ridicate pot crea automobiliștilor probleme nu mai minore decât cele provocate de gerurile iernii. Reprezentanții Expert Auto Master LUX vă vor spune de ce trebuie să aveți grijă pentru a evita neplăcerile.
Folosiți un ecran de protecție contra soarelui
Vara, salonul maşinii poate fi afectat de căldura dogoritoare a soarelui, cea mai mare parte din ea pătrunzând prin parbriz. În doar o jumătate de oră de staționare pe timp de vară la soare, tabloul de bord din plastic poate crăpa și deveni inutilizabil. În plus, arşiţa este foarte periculoasă pentru aparatele electrice: de radio, senzori, relee. Soluția este următoarea - să folosești un ecran de protecție contra soarelui. Poate fi achiziţionat la benzinării și în centrele de anvelope. La Master LUX, adesea, în cadrul tragerii la sorț sunt expuse ecrane de protecție contra soarelui, marca Lassa. Atrageți atenție la pagina noastră de Facebook. Poate de data aceasta norocul va surâde anume dvs.
Păstrați-vă mașina curată
Din cauza dogorii se produce o uşoară ardere a acoperirii de lac şi vopsea maşinii, devenind ulterior de o nuanţă ştearsă. Orice impurificare, în special, excrementele de păsări, trebuie spălate cât mai curând posibil. Dacă nu se face acest lucru, mașina poate deveni pătată din cauza decolorării neuniforme a vopselei.
Cum se utilizează controlul climatic
Fluctuaţiile bruşte de temperaturi fac parbrizul mașinii să devină mai fragil. Și nu doar parbrizul, ci acest lucru influențează nu numai asupra parbrizului, ci și asupra altor lucruri. Înainte ca aerul rece să atingă parbrizul, trebuie mai întâi să răciți lent aerul din interiorul mașinii. Și numai după un minut, puteți comuta aparatul de aer condiționat la putere maximă. În acest caz, puteți evita consecințe atât de neplăcute ca formarea fisurilor pe geam.
Nu supraîncălziți motorul
Un motor supraîncălzit va duce la o reparație capitală costisitoare, e mai bine să aveţi grijă de întreținerea programată a sistemului de ventilație, care este de câteva ori mai ieftină. Prin urmare, pentru orice eventualitate, verificați înainte de călătorie celulele radiatorului, pentru a vă încredinţa de lipsa corpurilor străine, cum ar fi praful, puful.
În perioada de vară, trebuie să aveţi oricând la îndemână în mașină un recipient suplimentar cu lichid de răcire sau măcar apă distilată. În caz de supraîncălzire a motorului, puteți adăuga lichid de răcire, ca să puteți ajunge la un centru de reparație fără evacuator.