Top 5 probleme frecvente cu mașina și cum să le preveniți

Top 5 probleme frecvente cu mașina și cum să le preveniți

Supraîncălzirea motorului

Supraîncălzirea motorului este o problemă gravă care poate provoca daune grave și probleme cu masina. Poate apărea din cauza nivelurilor insuficiente de lichid de răcire, probleme cu radiatorul sau termostatul.
Cum să preveniți: verificați regulat nivelul lichidului de răcire și monitorizați calitatea acestuia. Nivelul trebuie să fie între notele minime și maxime. Verificați nivelul lichidului de răcire cel puțin o dată pe săptămână sau înainte de o călătorie lungă.
Deserviți-vă vehiculul în mod regulat, conform recomandărilor producătorului. Aceasta include schimbarea lichidului de răcire, verificarea stării tuturor componentelor sistemului de răcire și înlocuirea consumabilelor.
Evitați supraîncărcarea și funcționarea prelungită a motorului la ralanti. De asemenea, încercați să evitați să conduceți în trafic intens sau vreme caniculară, dacă este necesar, lăsați motorul pornit, dar nu lăsați-l pornit la infinit.
Dacă observați că temperatura a început să crească rapid, opriți imediat pe partea sigură a drumului și opriți motorul.

Uzura frânei

Uzura frânei este o întâmplare frecventă în funcționarea vehiculului. Frânele care funcționează prost pot duce la situații periculoase pe drum.
Cum să preveniți: verificați regulat starea plăcuțelor și discurilor de frână. Urmăriți lichidul de frână și asigurați-vă că îl schimbați conform recomandărilor de la producător.

Baterie slabă

O baterie slabă poate fi o adevărată surpriză și poate provoca situații neplăcute, precum incapacitatea de a porni mașina.
Cum să preveniți aceste difectiuni auto: verificați în mod regulat încărcarea bateriei și starea acesteia. Dacă este necesar, înlocuiți bateria veche cu una nouă.

Bujii sparte

Bujiile joacă un rol important în procesul de ardere a combustibilului în motor. Odată cu defecțiunea lor, pot apărea probleme cu pornirea și performanța motorului.
Cum să previi: Verificați regulat starea bujiilor și schimbați-le conform recomandărilor producătorului.

Folosirea greșită a uleiului

Nivelurile insuficiente de ulei sau utilizarea necorespunzătoare a uleiului pot cauza deteriorarea gravă a motorului.
Cum să preveniți: verificați regulat nivelul și calitatea uleiului de motor. Schimbați uleiul conform recomandărilor producătorului și respectați intervalele de schimbare a filtrului.

Prin urmare, îngrijirea mașinii necesită atenție la detalii și întreținere regulată. Prevenirea acestor cinci probleme comune vă va ajuta să prelungiți durata de viață a mașinii și să economisiți bani pentru reparații costisitoare. Amintiți-vă că întreținerea și îngrijirea corespunzătoare a mașinii dumneavoastră sunt cheia funcționării sale fiabile și a siguranței dumneavoastră pe drum.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46