Antigel pentru autoturisme: selecție, aplicare și control al calității

Antigel pentru autoturisme: selecție, aplicare și control al calității

Antigelul (lichid de răcire, antigel) este un lichid utilizat în sistemele de răcire a mașinilor care previne înghețarea și supraîncălzirea motorului. Alegerea antigelului potrivit pentru mașina dvs. poate face o diferență uriașă, așa că în acest articol, vom analiza cum să alegem, să aplicați și să controlăm calitatea antigelului.

Alegerea antigelului

Există mai multe clase de antigel care diferă ca compoziție și proprietăți. Ce tipuri de antigel există?

Antigel cu etilenglicol

Aceste tipuri de antigel conțin etilenglicol ca ingredient activ principal și sunt de obicei de culoare galbenă sau verde. Acestea oferă o protecție excelentă împotriva coroziunii și pot fi utilizate într-o gamă largă de temperaturi.

Antigel pentru autoturisme

Antigel propilenglicol

Aceste antigeluri conțin propilenglicol ca ingredient activ principal și sunt de obicei de culoare roz sau albastru. Sunt considerați mai ecologici și mai puțin toxici decât antigelurile cu etilenglicol.

Antigel hibrid

Acești antigeluri sunt o combinație de etilenglicol și propilenglicol și oferă un compromis între o bună protecție împotriva coroziunii și o formulă mai sigură.

Antigel organic

Aceste antigeluri nu contin glicol si au la baza acizi organici. Sunt considerate ecologice și oferă o protecție excelentă împotriva coroziunii, dar pot fi mai puțin eficiente la temperaturi ridicate.

Fiecare clasă de antigel are propriile avantaje și dezavantaje, iar alegerea tipului adecvat depinde de condițiile specifice de funcționare ale mașinii. Este important să urmați recomandările producătorului vehiculului și să alegeți un antigel care să îndeplinească cerințele și specificațiile vehiculului dumneavoastră.

Pe lângă tip, trebuie luată în considerare și marca antigelului. Alegerea lichidului de răcire după marca auto este una dintre principalele metode de selecție. Diferitele mărci au diferite specificațiile, iar fiecare model de vehicul poate necesită un anumit tip de antigel. Trebuie să verificați manualul de utilizare al mașinii sau să consultați un mecanic pentru a afla care antigel este potrivit pentru modelul dvs., de mașină.

Cum alegi antigelul pentru motorină? conform manualului vehiculului. Antigelurile pentru sistemele diesel sunt diferite de restul.

Antigel pentru autoturisme

Control de calitate

Antigelul bun trebuie să fie limpede și fără impurități vizibile sau sedimente. Dacă lichidul este tulbure sau are sedimente, aceasta poate indica o problemă de calitate. Densitatea corectă a antigelului asigură o răcire eficientă și protecție împotriva înghețului. Este necesar un hidrometru pentru a verifica densitatea. măsurarea pH-ului. Un pH-metru este folosit pentru a măsura aciditatea sau alcalinitatea antigelului. Nivelul de pH recomandat poate varia în funcție de tipul și marca de antigel. În general, nivelul recomandat de pH este între 7 și 10.

Aplicarea antigelului

Odată ce ai ales antigelul potrivit pentru mașina ta, trebuie să-l folosești corect. În primul rând, trebuie să vă asigurați că motorul este complet rece înainte de a turna antigel. Apoi trebuie să deschideți capacul rezervorului de expansiune și să adăugați cu grijă antigel la nivelul dorit. Nu uitați să urmăriți nivelul de antigel și adăugați-l dacă este necesar. La înlocuirea antigelului, poate fi necesar să amestecați noul antigel cu apă conform recomandărilor producătorului.

Puteți cumpăra antigel la Chișinău în rețeaua de centre de anvelope și servicii auto Master Lux.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46