Depozitare adecvată a mașinii pentru o lungă perioadă de timp: sfaturi și trucuri

Depozitare adecvată a mașinii pentru o lungă perioadă de timp: sfaturi și trucuri


Alegerea unui loc de parcare

Alegerea unui loc pentru parcare pe termen lung este primul pas către siguranța mașinii tale. Încercați să găsiți o zonă bine luminată (dar nu în lumina directă a soarelui) și sigură. Evitați zonele abandonate și locurile în care sunt mai probabile acte de vandalism. Uneori pot apărea probleme în locurile de parcare care nu au eșuat înainte. De exemplu, dacă ați lăsat în mod repetat mașina peste noapte în fața casei, pe marginea unui drum public, fără nicio consecință, în timpul absenței dumneavoastră mai lungi, unul dintre vecinii nemulțumiți se poate plânge la poliție, iar mașina va fi luată de un camion de remorcare. Prin urmare, cele mai bune locuri sunt parcările sau garajele plătite.

Pregătirea mașinii

Spălați și curățați temeinic vehiculul înainte de parcarea pe termen lung. Contaminanții rămași, în special excrementele de păsări, pot deteriora caroseria și vopseaua pe perioade lungi de timp.
Dacă este planificată o parcare pe termen lung pentru câteva luni, se recomandă schimbarea uleiului și a filtrelor. De asemenea, verificați și adăugați lichid de răcire, ulei de transmisie și alte lichide la nivelul recomandat.
Asigurați-vă că anvelopele sunt umflate la presiunea recomandată. La o oprire lungă, se pot forma „plat” zone pe anvelope. O dată pe lună, se recomandă să mișcați puțin mașina pentru a distribui uniform sarcina pe anvelope.
Bateria se poate descărca în timpul perioadelor lungi de parcare. Există mai multe modalități de a evita această problemă. Deconectați bornele bateriei pentru a evita autodescărcarea. Rețineți că acest lucru poate determina resetarea unor setări din sistemele electronice ale vehiculului. De asemenea, vă puteți conecta mașina la un încărcător sau un panou solar pentru a menține bateria încărcată.
Dacă parcați mult timp iarna, asigurați-vă că spălatorul de parbriz conține antigel. Acest lucru va preveni înghețarea lichidului și posibila deteriorare a sistemei.
Instalați parasolare pe parbriz pentru a proteja interiorul de lumina directă a soarelui. Acest lucru va ajuta la evitarea decolorării și deteriorarea materialelor interioare.
Lăsați ferestrele într-un spațiu mic pentru a permite aerului să circule în cabină. Acest lucru va ajuta la prevenirea mirosurilor și a mucegaiului.

Înainte de a parca automobilul pe o perioadă lungă de timp, verificați dacă aveți toate documentele necesare, precum permisul de conducere, asigurarea și inspecția tehnică.
Urmând aceste sfaturi și hack-uri, îți vei putea menține mașina în stare bună, chiar dacă sta inactiv câteva luni. Amintiți-vă că o pregătire adecvată în avans vă poate economisi timp, bani și nervi în viitor.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46