Alegerea anvelopelor de vară pentru drumurile proaste

Alegerea anvelopelor de vară pentru drumurile proaste

Clima Moldovei a devenit mult mai blândă în ultimul timp. Circulaţia cu anvelope de vară a devenit mai sigură, inclusiv iarna, deși ne îndemnăm întotdeauna clienții să fie ghidați, în primul rând, de siguranță și să nu își asume riscuri. Vara trebuie de circulat pe anvelope de vară, iarna - pe anvelope de iarnă sau pe tot parcursul anului pe anvelope pentru toate anotimpurile.

Drumurile proaste sunt o altă trăsătură distinctivă a țării noastre. Iar repararea anvelopelor noi, scumpe, sau cumpărarea altora ne atinge la buzunar. În acest sens, să încercăm să găsim anvelopele de vară optime pentru drumuri proaste.

Acordăm atenție nu numai la marcaj

Anvelopele capabile să reziste la sarcini mari sunt etichetate eXtra Load sau XL pe scurt. Dar e puţin să credem că o simplă alegere a unor astfel de modele va garanta siguranța pe drumuri proaste. Pot apărea umflături sau alte daune la anvelopele XL la fel ca la anvelopele obişnuite. Marcajul XL indică doar faptul că modelul respectiv rezistă la un nivel de sarcină mai mare decât o anvelopă convențională de această dimensiune (de exemplu, 175/70 R14).

Anvelope de vară cu perete lateral întărit

Mulți șoferi s-au confruntat cu umflături pe pereții laterali ai anvelopelor. Cum apar ele? Cel mai adesea - din cauza supraîncălzirii părții laterale la viteze mari sau ca urmare a lovirii de un obstacol. Cadrul se rupe și cauciucul se bombează pe lateral.

Cum poți evita acest lucru? Există câteva sfaturi utile, dar unul dintre cele mai importante este să cumperi anvelope cu pereți laterali întăriți pentru mașina ta. Pot fi numite cauciucuri bune pentru drumuri proaste. Calităţile bune se manifestă prin faptul că au straturi suplimentare de cauciuc pe părţile laterale, care sporesc rezistența. Dezavantajul acestor anvelope constă în faptul că, datorită greutății și rigidității crescute, acestea implică un consum mai mare de combustibil și un confort de conducere mai mic.

Producătorii de anvelope încearcă în orice mod posibil să găsească o rețetă atât pentru confort, cât și pentru rezistență. Un astfel de model este Michelin Latitude Sport 3. Este un cauciuc cu carcasă dublă special conceput pentru protecție pe drumuri accidentate. Iar compoziția specială a compusului din cauciuc economisește consumul de combustibil.

Din cele mai simple sfaturi, vă putem recomanda verificarea regulată a presiunii în anvelope. Producătorul de anvelope însuși oferă informații despre presiunea corectă. Vă rugăm să țineți cont de faptul că poate varia în funcție de temperatura ambiantă. Prin urmare, este mai bine să reducem valorile măsurate cu 10% -15% (adică a pompa nu mai mult decât procentul indicat). Pomparea mai puternică a anvelopelor crește probabilitatea apariţiei unei umflături sau a unei explozii la impact.

Alegerea anvelopelor de vară cu un perete lateral solid

Astăzi, mulți producători țin cont de factorul drumurilor proaste și se străduiesc să facă anvelopele rezistente și durabile. Companiile din țările în care problema drumurilor proaste este cunoscută direct au înregistrat progrese considerabile.

Unul dintre acești producători este KAMA (Nizhnekamskshina). Am dori să menționăm astfel de modele cu un perete lateral solid precum KAMA EURO-129 și KAMA EURO-224. Gama EURO se distinge printr-un compus special din cauciuc cu o fracţiune ridicată de cauciuc natural și umpluturi de silicon organic. Graţie acestui lucru sporeşte rezistența lor la impact. Figurativ vorbind, astfel de anvelope sunt gata să facă față oricărei provocări pe drum. Producătorul a încercat să mențină indicii regularităţii şi caracterului lin al mersului pe cât e posibil, dar, desigur, acestea după gradul mic de duritate cedează modelelor de anvelope non-rigide.

Încă un model - BF Goodrich G Grip. Acesta este un cauciuc fiabil, destul de dur, moderat zgomotos. Producătorul a atras atenția asupra unor astfel de indicatori, în primul rând - durabilitatea și rezistența anvelopelor la uzură, precum și siguranța conducerii pe suprafețe umede de drum, aderență și manevrabilitate îmbunătățite. Acest model are un desen direcțional al benzii de rulare, care împreună cu forma canalelor este foarte efectiv la eliminarea umidității și la îmbunătățirea altor caracteristici. Și pe drumurile uscate, G Grip nu cedează cauciucului moale.

Toate aceste modele de anvelope sunt disponibile în rețeaua centrelor de anvelope MASTER-LUX. Și dacă cumpărați un set de 4 bucăți, atunci montarea anvelopelor și echilibrarea roţilor sunt oferite drept cadou.

De ce să alegeți cauciucuri durabile

Mulți producători europeni pun accentul pe indicatorii de calitate ai anvelopelor, în special, pe aderența la suprafața drumului, protecția împotriva acvaplanării, confort, manevrabilitate și multe altele. Pentru drumurile europene bune, aceste anvelope sunt potrivite. Dar nu manifestă acelaşi comportament pe drumurile de calitate inferioară. Vă puteți alege cu daune la anvelope de la banalele impacturi cu bordura. Nimerind cu roata într-o gaură, se poate rupe nu numai cauciucul, ci și îndoi discurile.

Alegerea vă aparţine

Depinde de dumneavoastră ce anvelope să alegeţi iarna sau vara. Dar, după cum știți, alegerea impune responsabilitatea deciziei. Consecinţele le va suporta portofelul dvs. În concluzie, putem spune că anvelopele robuste sunt oarecum inferioare celor moi în ceea ce privește confortul și zgomotul la volan. Dar au un avantaj incontestabil - pe drumuri proaste te vei simți mult mai încrezător.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46