Cum de ales produse chimice auto: un scurt program de informare pentru începători și cei cu experiență

Cum de ales produse chimice auto: un scurt program de informare pentru începători și cei cu experiență

Pentru îngrijirea automobilului exista o varietate largă de preparate, care pot fi găsite în orice magazine la compartimentul chimie auto. Acestea reprezintă cele mai recente realizări ale industriei chimice, destinate atât curățării pieselor și agregatelor mașinii, cât și îngrijirii parbrizelor, geamurilor laterale, tapițeriei salonului etc. Toate aceste produse cosmetice pot fi împărțite în mai multe categorii mari:

  • șampoane pentru salon auto – sunt folosite la curățarea manuală, ajută la îndepărtarea petelor vechi de diverse origini;
  • spumă specială pentru spălare fără contact;
  • produse de curățare pentru îngrijirea motorului – îndepărtează eficient combustibilii și lubrifianții reziduali, murdăria și funinginea;
  • șampon pentru geamuri și alte produse de îngrijire a geamurilor (de exemplu anti-ploaie);
  • lichide tehnologice ale vehiculelor – antigel "Tosol", lichid de frână, antigel.

Ne vom referi mai detaliat la una din aceste categorii, şi anume. produsele chimice auto pentru spălarea mașinilor sau cosmeticele auto.

Ce produse chimice auto sunt destinate întreţinerii salonul automobilului

Soluţie de polisare pentru suprafețe din plastic - acest remediu este foarte eficient pentru recondiţionarea suprafeţelor din plastic cu micro-zgârieturi și rosături. Soluţia îndepărtează praful și murdăria, împrospătează culoarea și maschează perfect toate defectele care s-au acumulat în timpul exploatării. În plus, are proprietăți antistatice, împiedicând sedimentarea prafului – căci toţi ştiu cât e de dificil să-l îndepărtaţi din locurile greu accesibile.

Chimicalele speciale auto pentru habitaclu sunt de neînlocuit, dacă aveți tapițerie din velur. Mai mult decât atât, este de dorit să fie aplicate preventiv, fără a aștepta apariția unor pete vechi – aceste remedii sunt ideale pentru profilaxie. Același lucru este valabil și pentru soluţiile de curățare speciale pentru tapițerii din piele. Pielea are mai multe avantaje – este durabilă, confortabilă și plăcută, dar s-o cureţi după ce a apărut pete pe ea este costisitor şi dificil, prin urmare, trebuie îngrijită sistematic. În plus, produsele de îngrijire a pielii o protejează de decolorare la soare.

Pentru spălare exterioară fără contact, alegeți spumă activă - curăță efectiv suprafața fără a fi nevoie sa utilizaţi peria, menținând astfel calitatea acoperirii. Dar alegerea trebuie făcută cu atenție, deoarece substanța este destul de agresivă din cauza conținutului ridicat de alcalii.

Ce preparat vom folosi la curăţarea geamurilor

O secțiune specială reprezintă produsele de îngrijire a geamurilor. Toți proprietarii de autoturisme știu cum irită dârele pe suprafața lor. Chimicalele auto moderne pentru ferestrele automobilului elimină efectiv petele și chiar împiedică formarea altor noi. De exemplu, preparatul anti-ploaie pe bază de substanțe hidrofobe. Nanofilmul de pe sticlă, ce se formează după aplicarea acestuia, face ca picăturile să curgă fără a lăsa urme în jos sau prin părţi, în timpul deplasării. Acţionează chiar în caz de lapoviţă, protejează mecanismul ștergătoarelor. Iar soluţia speciale de polisare, bazată pe un fotopolimer pentru sticlă, face faţă zgârieturilor fine și fisurilor microscopice, mascându-le.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46