Cum să păstrați anvelopele auto: sfaturi pentru alegerea unui loc și pregătirea pentru conservare

Cum să păstrați anvelopele auto: sfaturi pentru alegerea unui loc și pregătirea pentru conservare

Conducătorii auto care folosesc sistematic mai multe seturi de cauciuc, adesea se confruntă cu problema depozitării corecte a anvelopelor auto. De exemplu, ce să faci cu anvelopele de iarnă vara sau unde de păstrat echipamentele pentru off-road în timpul curselor pe asfalt. Adesea, acest lucru este neglijat, dar, de fapt, depozitarea anvelopelor în condiții adecvate influențează pozitiv durata de viață a anvelopelor și ne ajută să facem economii. Dacă sunteți deprinşi să aveți grijă de orice lucruri și doriți să cheltuiți mai puțini bani pentru cumpărarea pieselor noi, vă propunem nişte sfaturi utile pentru păstrarea cauciucurilor auto. Respectând regulile, veți veţi face anvelopele mai durabile și fiabile, iar călătoria - mai plăcută și sigură.

CUPRINS:

  1. Importanța depozitării corespunzătoare
  2. Lucrări pregătitoare
    1. Verificarea stării
    2. Îndepărtarea murdăriei
    3. Achiziționarea accesoriilor suplimentare
  3. Alegerea încăperii
  4. Depozitarea

Lucrări pregătitoare

Depozitarea anvelopelor nu este o procedură  costisitoare, este simplă, dar trebuie să cunoaşteţi câteva subtilităţi. Înainte de împachetarea setului de anvelope până la următoarea utilizare sezonieră, trebuie să efectuați câteva acţiuni simple.

Verificarea stării

Mai întâi, marcați anvelopele, astfel încât mai târziu să nu le confundaţi la instalare. Verificați cu atenție anvelopele dacă nu au tăieturi adânci sau fisuri. Posibil a expirat termenul de exploatare a cauciucul și nu mai are rost s-o depozitaţi. 

Curăţarea de murdărie

În timpul conducerii, pe anvelope se acumulează praf, murdărie, resturi rutiere, care pot provoca daune și uzura prematură a benzii de rulare. Pentru a scăpa de murdărie, utilizați soluție de săpun și o perie specială. Îndepărtaţi atent tot ce este de prisos, ștergeți anvelopa cu un prosop și lăsați-o să se usuce.

Achiziționarea accesoriilor suplimentare

Depozitarea cauciucului auto în huse speciale este soluţia cea mai corectă. Dacă acestea nu sunt disponibile în centrele auto din apropiere, puteți utiliza pungi obișnuite de gunoi.

Alegerea încăperii

Opțiunea ideală ar fi să le depozitaţi la centru service auto. Centrele service auto specializate sunt dotate cu echipamentul necesar, iar în incinta hotelului de anvelope sunt asigurate condiții climatice optime, inclusiv umiditatea și temperatura aerului.  O alternativă ar fi casa sau garajul. Dar în acest trebuie respectate nişte reguli stricte.

  1. Protecția împotriva influenţelor atmosferice. Soarele arzător, vântul, precipitațiile și înghețul reduc elasticitatea cauciucului, provocând formarea fisurilor. În acest sens, nu se recomandă categoric depozitarea la balconul fără geamuri sau pe o terasă neacoperită.
  2. Respectarea condițiilor de temperatură. Răcirea bruscă și căldură anormală sunt inamicii oricăror produse din cauciuc. Pentru a păstra anvelopele în stare perfectă, alegeți o încăpere ventilată, încălzită: cămara, garajul, loggia cu geamuri.
  3. Selectarea poziției. Pentru depozitare pentru scurt timp, le puteţi aşeza una peste alta pe o suprafață plană, dar această opțiune nu este potrivită pentru conservare sezonieră. Ar fi bine să procuraţi un suport sau să improvizaţi un stelaj.

Dacă se respectă regulile enumerate, puteți obține condiții bune pentru depozitarea la domiciliu.

Depozitarea

Cauciucurile pot fi ambalate pentru depozitare împreună cu discurile sau separat. Anvelopele cu jantă trebuie așezate orizontal (una peste alta) sau suspendate. Nu se recomandă să păstraţi roțile cu anvelope în poziţie verticală. Şi cu totul altfel sunt păstrate cauciucurile auto fără jantă. Acestea sunt stivuite vertical (pe muchie) unul lângă altul, rotindu-le periodic. Nu se admite plasarea anvelopelor în poziţie suspendată, deoarece în punctele de fixare, pe partea interioară apare presiune, care duce la deformare și face produsul inutilizabil.

Acum știţi cum să depozitaţi anvelopele de vară și de iarnă în perioada în care nu sunt folosite. Respectaţi neapărat aceste reguli astfel încât în sezon cauciucurile să nu vă ofere surprize neplăcute.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46