De ce e necesară rotaţia anvelopelor?

De ce e necesară rotaţia anvelopelor?

Siguranța dvs. rutieră depinde în mare măsură de starea tehnică a anvelopelor dvs. Dar nu de starea ei generală, ci de starea specifică la momentul respectiv.

Se consideră că anvelopele trebuie schimbate periodic cu locurile. Rotația, pentru care nici măcar nu trebuie să mergi la centrele de deservire, ajută la distribuirea mai uniformă a uzurii anvelopelor.

Totodată, la schimbarea anvelopelor cu locul trebuie respectate o serie de reguli. Care sunt ele? Vom vorbi despre acest lucru în materialul nostru.

Care este rostul schimbării anvelopelor cu locul?

Una dintre cele mai critice probleme pentru proprietarul mașinii este înrăutăţirea controlabilității și a performanței sistemului de frânare din cauza uzării neuniforme a anvelopelor dvs.

Ideea este că anvelopele dvs. nu se pot uza în alt mod. Se știe că mai mult de jumătate din sarcina totală apasă pe axa față a vehiculului. De asemenea, tracțiunea pe roțile din față este utilizată mai activ în viraje. Și, în general, la orice manevră. Nu mai vorbim de diferențele dintre unghiurile de aliniere a roţilor la diferite axe.

Rotaţia anvelopelor pe mașină este necesară pentru a evita diferențe mari în adâncimea desenului benzii de rulare. Acest lucru afectează uniformitatea şi caracterul lin al mersului.

Dacă adâncimea benzii de rulare este aceeași, atunci chiar și în ciuda ploii sau lapoviţei, mașina va fi bine controlată. De asemenea, va avea un efect pozitiv asupra confortului șoferului și al pasagerilor.

Este deosebit de important să schimbați cu locurile anvelopele de toate sezoanele.

Cât de des trebuie efectuată rotaţia anvelopelor?

Cât de des veți schimba cu locurile anvelopele, decideţi dvs., dacă o faceți de sine stătător, dar producătorii de anvelope vă recomandă să faceți acest lucru la fiecare 10.000 de kilometri. Puteți face această procedură, de exemplu, la întreținerea anuală, atunci cheltuielile vor fi mai mici. Sau combinați procedura de rearanjare a anvelopelor cu cea de schimbare a uleiului, care are loc 1-2 ori pe an.

Roată de rezervă este utilizată în procedura de rotaţie numai dacă are aceeași index de încărcătură și tipodimensiune.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46