În ce cazuri și circumstanțe este necesar efectuarea diagnosticării computerizate a unui automobil?

În ce cazuri și circumstanțe este necesar efectuarea diagnosticării computerizate a unui automobil?

Diagnosticarea la timp a mașinii funcționează conform aceleiași reguli ca la medicul dentist: cu cât mergeți mai devreme, cu atât mai puține dureri și daune sănătății și portofelului. Adică, în etapele anterioare, este detectată această problemă, cu atât sunt mai multe șanse de a trece cu puțin sânge: problema va fi rezolvată local și nu va provoca o defecțiune a altor sisteme și componente ale mașinii dvs. de-a lungul lanțului. Dacă tabloul dvs. de bord strălucește ca un pom de Crăciun și nu faceți nimic, atunci este logic să vă așteptați în viitorul nu prea îndepărtat problemele se vor acoperi ca un bulgăre de zăpadă.

Diagnosticul computerizat înseamnă citirea și interpretarea informațiilor - numeroși parametri ai stării anumitor componente ale vehiculului folosind cititoare, scanere, testere motor, standuri multifuncționale și software adecvat.

diagnostica computerizata a automobilului

Diagnosticul computerizat poate fi complet sau specializat: o verificare separată a șasiului, a sistemului de frânare, a motorului, a cutiei de viteze, a electricității și așa mai departe. De exemplu, verificarea motorului și a subsistemelor sale se efectuează dacă șoferul a observat că mașina a început să se încălzească mult timp, viteza a început să plutească, contactul a eșuat și puterea a fost pierdută. Cutia de viteze este verificată dacă unul dintre trepte de viteză nu pornește, apar scuturi, viteză crescută, curge ulei. Starea suspensiei este diagnosticată cu orice zgomot și ciocănire, dacă cauciucul este șters inegal, se simte deriva în colțuri și așa mai departe.

Dacă mai devreme ați putea descoperi chiar o defecțiune a mașinii pe cont propriu, acum o mașină modernă este un sistem complex umplut cu electronice pentru a îndeplini diverse funcții în domeniul siguranței, confortului și controlabilității: parcare auto, sisteme inteligente de frânare, comenzi de croazieră complexe , diferențierea sistemelor climatice, ajustarea injecției în diferite moduri de conducere și așa mai departe și așa mai departe. Să înțelegeți singur de ce mașina nu pornește, de ce a scăzut puterea, ce înseamnă această eroare pe ordinea curentă, în ce stare lanțul de distribuție și așa mai departe - devine o sarcină copleșitoare. Toate acestea fac din ce în ce mai prioritară identificarea problemelor cu ajutorul diagnosticării computerizate, consultărilor și recomandărilor specialiștilor. Prin urmare, diagnosticarea computerizată bună, pe echipamente moderne de la un maistru experimentat, dovedit, devine din ce în ce mai obligatorie.

diagnostica computerizata a automobilului

Da, astăzi este posibil să descărcați și să instalați chiar și un program gratuit pe un smartphone, în care puteți încărca informații din sistemele de auto-scanare ale vehiculului. Dar trebuie avut în vedere faptul că aceste programe nu pretind în niciun caz că sunt detaliate și sută la sută de detectare a erorilor. Mai mult, erorile trebuie încă să poată „citi” - pentru a înțelege cum mai multe erori pot fi cauzate de aceeași problemă sau invers, pot indica mai multe probleme în același timp.

Până de curând, o călătorie la diagnosticarea computerului fără avarii era obligatorie într-un caz - atunci când cumpărați o mașină uzată din mâini - pentru a înțelege starea tehnică a mașinii care vă interesează și este frumoasă din exterior, indiferent dacă kilometrajul său este răsucit. Dar la fel ca după o anumită vârstă, medicii sfătuiesc să fie supuși unor examinări medicale, indiferent dacă ceva doare sau nu. La fel și șoferii.

diagnostica computerizata a automobilului

Din ce în ce mai mulți dintre noi ajung la concluzia că diagnosticarea computerizată ar trebui făcută din când în când și nu aștepta defecțiuni. Deoarece un număr mare de probleme emergente nu se dezvăluie în niciun fel - vizual și după ureche. Diagnosticarea în timp util vă va ajuta la timp, fără să așteptați ca mașina să se oprească complet în timpul unei călătorii minunate în munți sau într-o excursie de pescuit, unde remorca nu va ajunge (Doamne ferește).

În ceea ce privește diagnosticarea înainte de călătorii mari, este practic același „must” ca verificarea presiunii anvelopelor și a nivelului de ulei din sistem. Astfel de diagnostice „terapeutice” vă vor scuti de cel puțin 90% din potențialele probleme. Dar rezolvarea unei probleme departe de casă, în zone greu accesibile, sau pur și simplu într-un mediu lingvistic diferit, este uneori mult mai dificilă.

diagnostica computerizata a automobilului

Apropo, mulți oameni uită de acest lucru, dar verificările de diagnostic programate sunt recomandate de producători. Aceste informații sunt conținute în cărțile de zbor.

Să rezumăm:

diagnostica computerizata a automobilului

Serviciile auto moderne oferă sfaturi bazate pe diagnosticarea computerelor efectuate pe echipamente moderne. Pentru diagnosticarea computerizată, au fost dezvoltate standuri speciale, cu un computer și o buclă conectată care citește erorile și oferă detalii despre o anumită unitate auto. Aceste sisteme „contactează” elementele autodiagnosticului mașinii - diferiți senzori de presiune, senzori de temperatură pentru răcire, analizoare de gaze, sisteme de monitorizare a catalizatorului și așa mai departe.

Diagnosticul este adesea specializat în anumite mărci auto. Aceasta este o opțiune bună, deoarece puteți fi sigur că meșterul care efectuează testarea cunoaște profund această mașină specială, având o vastă experiență în diagnosticarea atât a acestei mărci, cât și a acestui model.

Multe servicii auto oferă acum diagnosticare gratuită, cu o înregistrare preliminară online, deoarece este foarte probabil ca proprietarul mașinii, dacă găsește o problemă, să o rezolve chiar aici.

diagnostica computerizata a automobilului

  • La cumpărarea unei mașini second-hand - este necesară diagnosticarea computerului;
  • la prima manifestare a problemelor pe care mașina ți le semnalează cu pictograme pe tabloul de bord - mergi la diagnostic;
  • când apar lovituri suspecte, lansări nereușite, comportament ciudat al anumitor sisteme - mergeți la expert pentru diagnosticare;
  • înainte de călătorii lungi - pentru o „inspecție” obligatorie;
  • fără probleme, fără excursii - la fel - o dată pe an - pentru diagnosticarea computerizată!
0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46