Întreţinerea roților auto influențează calitatea călătoriei dumneavoastră!

Întreţinerea roților auto influențează calitatea călătoriei dumneavoastră!

Asiguraţi întreţinerea corespunzătoare a roților dvs. pentru ca toate călătoriile voastre, chiar și cele mai îndelungate, să fie plăcute! Dacă aveți nevoie de ajutor calificat, puteți contacta întotdeauna specialiştii profesionişti de la Master LUX! Cu toate acestea, puteți efectua multe dintre etapele de întreţinere în mod independent, fără a pierde mult timp!

Inspectaţi starea roților cât mai des posibil

O inspecție atentă ajută la identificarea unei varietăți de defecte, care reduc termenul de exploatare a roților. În primul rând, fiți atenți la crăpături, îndoituri, rupturi și alte tipuri de daune mecanice. Verificați dacă există obiecte străine în canelurile benzii de rulare, pereților laterali, pe părțile vizibile ale roții.

La curățarea roților apelaţi la ajutorul profesioniştilor

Chiar și o mică cantitate de murdărie, aparent nesemnificativă poate ascunde tăieturi și diverse tipuri de deformări. În plus, murdăria, nisipul și diverșii reactivi care aderă la roți distrug treptat stratul protector de fabricaţie. Este posibilă curățarea murdăriei fără a folosi agenți agresivi chimic prin spălarea anvelopelor folosind granule speciale și sub presiune ridicată. Acest tip de spălare a anvelopelor se efectuează la centrul de deservire Master LUX din Chișinău din str. Petricani, 5/1.

Apropo, anvelopele mașinii dvs. vor arăta mult mai prezentabile dacă sunt înnegrite după spălare. Lustruirea suplimentară a elementelor individuale nu va fi de prisos, iar cauciucurile dvs. vor arăta aproape ca noi!

Verificaţi presiunea cel puțin o dată pe lună

Parametrii de presiune maximi admisibili sunt indicați pe peretele lateral al anvelopelor. În practică, însă, ar trebui să utilizați indicatorii recomandați de producătorul auto. Dacă aceste valori sunt depășite, creşte sarcina pe suspensie și sporeşte sensibilitatea la găuri și la pietrele de pe traseu crește. Uzura benzii de rulare, de asemenea, se accelerează. Dacă presiunea este mai mică decât norma prevăzută, atunci creșterea temperaturii duce la deformare, precum și la o uzură accelerată a benzii de rulare, contribuind, în același timp, la consumul excesiv de combustibil. De asemenea, vom reţine că presiunea în anvelope crește odată cu începutul perioadei caniculare şi scade în perioada rece a anului.

Schimbaţi anvelopele cu locul

Pe fiecare dintre roți, anvelopele se uzează în măsură diferită din cauza sarcinilor diferite aplicate asupra acestora în timpul funcționării efective. După aproximativ 10 mii de kilometri, puteți schimba anvelopele cu locul, prevenind astfel uzura excesivă. Permutarea corectă a cauciucurilor auto depinde, în principal, de tipul desenului benzii de rulare:

  • în cazul modelului direcțional, doar anvelopele din spate și din față sunt schimbate cu locurile și numai din aceeași parte;
  • în cazul modelului de rulare nedirecțional, sunt permutate roata față dreapta și roata spate stânga, și, corespunzător, roata față stânga și cea din pateu dreapta.

Depozitați anvelopele în mod corect

Cerințele de păstrare a anvelopelor pentru autoturisme și camioane în timpul verii sunt aproape identice cu cele din timpul iernii. Cel mai bine pentru depozitare este să folosiți o încăpere ventilată separată, cu o temperatură constantă, bine protejată de influența razelor solare și precipitații. Nu așezați în apropierea anvelopelor agenți și obiecte active din punct de vedere chimic, care pot deteriora cauciucul.

În ceea ce privește metoda de depozitare, anvelopele individuale trebuie să fie depozitate doar în poziţie verticală și, în același timp, rotite periodic pentru a schimba punctul de sprijin. Anvelopele instalate pe roți trebuie așezate orizontal câte 1-2 bucăți sau suspendate.

Verificați unghiurile de aliniere a roților

Decalarea necorespunzătoare a unghiurilor de aliniere a roților duce la deteriorarea manevrabilității vehiculului și la creșterea consumului de combustibil. De asemenea, crește uzura anvelopelor. Verificarea unghiurilor de cădere și a convergenţei este, în special, necesară în astfel de cazuri:

  • trecerea la alte anvelope în conformitate cu sezonul;
  • reparația suspensiei auto;
  • exploatarea vehiculului în condiții de teren accidentat.

Unghiurile de aliniere a roților sunt verificate în timpul întreținerii efectuate în centrele de deservire ale companiei Master LUX.

Verificaţi corectitudinea echilibrării roților

O echilibrare necorespunzătoare duce la uzura prematură a sistemului de direcție, suspensiei și a altor componente ale șasiului. Echilibrarea este necesară, mai ales, în cazuri, precum:

  • achiziționarea de anvelope noi;
  • schimbarea sezonieră a anvelopelor;
  • înrăutăţirea stării cauciucului;
  • loviturile frecvente ale roților la depăşirea obstacolelor;
  • conducerea frecventă pe teren accidentat.

Având în vedere că pentru efectuarea echilibrării este necesar echipament special și experiența necesară, este mai bine să contactați centrul de montare a anvelopelor Master LUX pentru executarea acestui serviciu.

Nu uitaţi de discuri

Aspectul jantelor se reflectă în prezentabilitatea întregii mașini! În plus, discurile ruginite pot fi periculoase în timpul deplasării. Pentru a elimina fisurile, îndoiturile, deteriorările, încălcarea geometriei și a altor tipuri de deformare, puteți contacta oricare dintre centrele de deservire Master LUX care efectuează tot felul de reparații auto.

Apropo, pentru confortul automobiliștilor, punem la dispoziție o zonă de agrement confortabilă, cu posibilitatea supravegherii video a evoluției lucrărilor de reparații!

0 Comentarii

FAQ
Achită cu Visa Achită cu Visa Electron Achită cu MasterCard Achită cu Maestro Site securizat pentru achitări online
0 Sună
Petricani - (022) 81 92 46 Botanica - (022) 81 92 47 online comandă - (022) 81 92 43 068-333-749