Verificarea și înlocuirea lichidului de răcire la Master LUX

Verificarea și înlocuirea lichidului de răcire la Master LUX

Lichidul de răcire (sinonime: antigel, antifriz) este un element important al sistemului de răcire a motorului. Nu numai că elimină excesul de căldură, menținând temperatura corectă a motorului cu ardere internă, care circulă în contur, dar menține și siguranța prin lubrifierea elementelor motorului, blocarea ruginii și îndepărtarea impurităților.

Verificarea și înlocuirea lichidului de răcire

Dacă șoferul nu monitorizează nivelul și calitatea antigelului, atunci aceasta nu va afecta starea elementelor motorului, poate cauza probleme cu răcirea și blocarea motorului cu ardere internă. Antigelul îngroșat, tulbure sau întunecat își îndeplinește funcțiile mult mai rău. Canalele de lucru sunt înfundate, chiulasele pot fi deformate, starea pompei, radiatorului, conductelor și a altor elemente ale sistemului de răcire se deteriorează.

Prin urmare, meșterii serviciilor auto Master LUX își îndeamnă clienții să fie atenți atât la nivelul de antigel din sistem, cât și la calitatea fluidelor folosite.

Verificarea și înlocuirea lichidului de răcire

Merită să verificați sistematic starea antigelului. Diferite tipuri de antigel au propria lor perioadă de valabilitate. De exemplu, se recomandă schimbarea antigelului cu silicați la fiecare trei ani. G12 și G12+ carboxilate au reușit să funcționeze fără nicio degradare a calităților lor timp de cinci ani. Fluidele inovatoare, cum ar fi G12 ++, nu au nicio limitare de viață.

Selectarea lichidului de răcire ar trebui, de asemenea, încredințată specialiștilor. După cum s-a spus de multe ori, nu culoarea contează, ci marca de antigel care se potrivește mașinii dvs. și producătorului, printre care se numără unele excelente și foarte mediocre. Specialiștii Master Lux vor selecta și vor oferi doar antigeluri de înaltă calitate. Cu cât antigelul este mai bun, cu atât va dura mai mult fără a-și pierde proprietățile de protecție atunci când are loc înlocuirea intervalului și chiar și după aceasta.

Verificarea și înlocuirea lichidului de răcire

Antigelurile de înaltă calitate se caracterizează prin rezistență la îngheț, punct de fierbere ridicat, proprietăți anticorozive, fără spumă, fluiditate bună, neutralitate față de materialele sistemului de răcire și ecologic.

În ceea ce privește procedura de verificare și înlocuire a lichidului de răcire în sine, durează de obicei până la jumătate de oră într-un service auto echipat cu echipamente profesionale și teste speciale care determină starea lichidului de răcire - nivelul de agent frigorific din acesta, care nu ar trebui să scadă sub 50%. În paralel, meșterii diagnostichează starea elementelor însoțitoare ale sistemului și astfel pot identifica o problemă sau alta.

Verificarea și înlocuirea lichidului de răcire

În Master LUX puteți selecta, cumpăra și înlocui lichid de răcire pentru orice marcă de mașini. Master LUX este distribuitorul oficial în Moldova a unor astfel de mărci precum Sintec, Sibiria și Starex, care produc atât antigeluri specializate, cât și universale durabile și moderne, care funcționează la temperaturi de până la -40 C de gradele G11, G12, G12+, G12++.

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46