Selectarea anvelopei pentru SUV

Selectarea anvelopei pentru SUV

Dacă este nevoie să vă deplasaţi pe drum desfundat - materialul nostru va fi util pentru dvs. Alegerea anvelopei pentru un SUV depinde de cât de des apare necesitatea să vă deplasaţi pe alt drum decât pe autostradă asfaltată și de natura zonei în care vă deplasaţi. Una e să circului pe drumuri de țară murdare și alta e într-o zonă fără semne de civilizație: drum cu hopuri, gropi, șanțuri și noroi până la butucul roților.

Trebuie să ţinem cont de faptul că nu are nici un sens să procuraţi cauciucuri de teren doar "pentru orice eventualitate" - la urma urmei, ele au caracteristici speciale, care nu sunt prea compatibile cu viteze mari pe o autostradă de asfalt. Aceasta este o banda de rulare profundă cu un desen caracteristic si un cauciuc elastic relativ moale - datorita acestor proprietăţi, nu se reuşeşte să se dezvolte viteze mari. Toți producătorii specifică viteza maximă sigură care poate fi dezvoltată cu astfel de anvelope. Când este depășită, manevrabilitatea autovehiculului se înrăutăţeşte. În plus, anvelopele se uzează mai repede - și, la urma urmei, aceste anvelope nu sunt ieftine.

Opțiuni universale pentru crossover-uri

Există mai multe tipuri de cauciuc pentru teren accidentat. Anvelopele se deosebesc prin marcajele aplicate pe ele. Să încercăm să aflăm ce sugerează marcajul cu două litere și cum de ales cele mai bune anvelope pentru un automobil de teren accidentat.

Dacă aveți un crossover, cu care numai ocazional ieșiți în natură, dar nu vă deplasați niciodată în fundături cu hopuri şi gropi, puteți folosi anvelopele HT, adică Highway Terrain. Ele nu sunt pentru terenuri foarte accidentate, dar pe autostradă se poate atinge viteze de până la 180 km/h. Există versiuni de vară și de iarnă ale HT. Anvelopele de vară sunt caracterizate de o rigiditate crescută în condiții de temperatură scăzută, adecvate pentru utilizare la temperaturi de la +5. Alegerea anvelopei de iarnă pentru un crossover ar trebui făcută în favoarea unui desen lamelar profund, care garantează un contact bun cu un drum înzăpezit, umed sau înghețat.

Un raport bun al calităților de deplasare pe teren accidentat și autostrăzi îmbin anvelopele All Terrain (marcare AT) - exact 50/50. Desenul cauciucului constă din blocuri mari, separate prin șanțuri largi. Datorită acestui fapt, autocurățarea benzii de rulare este realizată după deplasarea prin noroi. La deplasarea pe autostradă, în comparație cu HT, viteza este ușor redusă, iar zgomotul crește, precum și uzura. Dar pentru cei care trebuie să călătorească adesea într-o suburbie îndepărtată, aceasta este cea mai bună soluție.

Cauciucuri autentice pentru terenuri accidentate

Cele mai bune anvelope pentru un SUV, care este, într-adevăr, proiectat pentru zone greu accesibile, au marcajul MT sau Mud Terrain. Aceste anvelope de noroi se încadrează în categoria multisezon și sunt utilizate pe mașini destul de robuste - nici un crossover, nici un autoturism nu pot fi echipate cu ele. Se deosebesc prin caracteristicile impresionante de tracțiune, oferite de un desen larg al benzii de rulare cu proeminențe și lamele puternice, precum și de capacitatea de autocurățire și rezistența laterală la perforare. Pentru deplasarea pe teren de pământ alegeți un cauciuc mai puțin rigid, pentru înaintare prin bolovănişuri sunt necesare anvelope cu o rigiditate sporită. Cauciucul off-road are mai multe caracteristici:

  • măreşte consumul de combustibil;
  • din cauza benzii de rulare puternice, merită să alegeți anvelope MT cu un diametru mai mic decât cele obișnuite;
  • suprafața umedă mărește distanța de frânare;
  • viteza pe autostradă este redusă semnificativ, iar uzura e mărită - este mai bine să schimbați cauciucurile înainte de a vă deplasa pe teren accidentat, dacă este posibil.

Sperăm că sfatul nostru vă va ajuta să luaţi decizia corectă!

0 Comentarii

FAQ
Achită cu Visa Achită cu Visa Electron Achită cu MasterCard Achită cu Maestro Site securizat pentru achitări online
0 Sună
Petricani - (022) 81 92 46 Botanica - (022) 81 92 47 online comandă - (022) 81 92 43 068-333-749