Selectarea anvelopei pentru SUV

Selectarea anvelopei pentru SUV

Dacă intenţionaţi să vă deplasaţi pe drumuri desfundate – articolul nostru vă va fi de folos. Alegerea pneurilor pentru un vehicul off-road depinde de cât de des circulaţi în afara drumului asfaltat, ce relief are terenul pe care călătoriți. Una e să te deplasezi pe drumuri neasfaltate de țară și alta e lipsa totală a civilizației: gropi, rovine, șanțuri și noroi pe butucul roții.

Trebuie să ţineţi cont de faptul că nu are rost să procuraţi anvelope off-road, pur și simplu, „pentru orice eventualitate”, fiindcă ele au caracteristici speciale, mai puţin compatibile cu vitezele mari la deplasare pe autostrăzi. Banda de rulare adâncă are un desen specific și relativ moale, cauciucul este elastic – toate acestea nu permit dezvoltarea unor viteze mari. Toți producătorii specifică limita de viteză în condiții de siguranță, ce poate fi dezvoltată cu astfel de anvelope. Atunci când este în exces, se reduce manevrabilitatea. În plus, cauciucul se uzează mai repede - or, aceste anvelope nu sunt un moft din cele ieftine.

Opțiuni universale pentru modele crossover

Există mai multe tipuri de anvelope pentru teren accidentat. Le putem distinge datorită simbolurilor aplicate pe anvelope. Să încercăm a descifra marcajul din două litere şi să alegem cele mai potrivite anvelope pentru vehicul atot-teren.

Dacă aveți un crossover şi ieşiţi cu el doar ocazional la natură, fără a intra în desişuri de netrecut – e mai bine să optaţi anvelopele HT, adică Highway Terrain. Drumurile real desfundate nu sunt potrivite pentru ele, în schimb pe şosele dezvoltă viteze de până la 180 kilometri. Există versiuni HT atât pentru vară, cât şi pentru iarnă. Anvelopele de vară au o rigiditate ridicată la frig şi sunt destinate pentru utilizare la temperaturi mai mari de + 5. Alegerea anvelopelor de iarnă pentru crossover trebuie făcută în favoarea desenului adânc cu lamele, care garantează un contact bun cu drumuri înzăpezite, umede sau acoperite cu gheață.

Un bun coraport dintre calităţile off-road și de şosea îl demonstrează anvelope AllTerrain (marcate AT) - exact 50/50. Desenul cauciucului este format din blocuri mari, separate prin caneluri late. Această particularitate asigură autocurățarea benzii de rulare după deplasare prin noroi. Pe autostrăzi, comparativ cu HT, se circulă o viteză mai redusă, iar zgomotul este mai intens, la fel ca şi uzura. Dar pentru cei care se deplasează frecvent în suburbii pe distanţe mari este cea mai bună soluție.

Anvelope sută la sută off-road

Cele mai bune anvelope pentru un SUV, concepute, cu adevărtat, pentru teren dificil, sunt marcate MT, sau MudTerrain. Aceste anvelope pentru noroi fac parte din categoria allseason şi sunt montate la mașini destul de robuste - nici crossover-ul şi nici autoturismul nu poate fi echipat cu ele. Se disting prin calităţi impresionante de aderenţă graţie desenului benzii de rulare cu proeminenţe şi lamelele mari specifice, precum şi capacităţii de autocurățare și rezistenței părţii laterale la perforări. Pentru drumuri de pământ alegeţi cauciucuri mai puţin rigide, pentru teren stâncos – cu rigiditate sporită. Anvelopele off-road au câteva particularităţi:

  • cresc consumul de combustibil;
  • din cauza benzii de rulare robuste vă sugerăm să alegeţi anvelope MT cu un diametru mai mic decât al anvelopelor pe care le utilizaţi de obicei;
  • pe acoperire umedă crește distanța de frânare;
  • viteza de deplasare pe şosea este redusă în mod semnificativ, iar uzura este crescută – înainte de călătorie pe un drum desfundat, dacă e posibil, „schimbaţi încălţările”.

Sperăm că sfaturile noastre vă vor ajuta să vă decideți!

0 Comentarii

FAQ
Achita cu Visa Achita cu Visa Electron Achita cu MasterCard Achita cu Maestro Site securizat pentru achitari online
0 Sună
comandă online - (022) 81 92 43 068-333-749 Botanica - (022) 81 92 47 Petricani - (022) 81 92 46